Laatste projecten

Voor HB Acting and Events heeft Soved IT de website gerestyled.

HB

Soved IT is door de officiële fanclub van Jamai benaderd de website te maken.

Op 29 januari j.l. is de website www.fanclubjamai.nl online gegaan

www.fanclubjamai.nl

 

Werkwijze

Voor de realisatie van uw website wordt onderscheid gemaakt in vier fases. De fases zijn:

•    Doelstelling & uitstraling bepalen
•    Analyse & Ontwerp
•    HTML-templates
•    Implementatie dynamische module

Iedere fase wordt door u goedgekeurd voordat de volgende fase van start gaat.

1. Doelstelling & uitstraling

Het is van belang eerst vast te stellen wat u met de website wilt bereiken. De belangrijkste vragen die daarbij beantwoord moeten worden zijn:

•    Wat wilt u met uw website bereiken?
•    Wat is de beoogde doelgroep van de website?
•    Wat moeten de bezoekers van de site te weten komen?
•    Welke interactie moet er met de bezoeker plaats kunnen vinden?
•    Hoe moet de website door middel van zoekmachines op internet gevonden kunnen worden?
•    In een interview en met behulp van een door Soved IT ontwikkelde vragenlijst wordt deze doelstelling vastgelegd.

2. Analyse & Ontwerp

In deze fase wordt bepaald hoe de website eruit gaat zien en welke onderdelen en verschillende pagina's de website krijgt. De doelstellingen en de uitstraling worden vertaald naar een concreet ontwerp. Het resultaat is een aantal screenshots dat u wordt aangeboden. De stappen in deze fase zijn:

Scope van de website

De doelstelling wordt vertaald naar de inhoud van de site. Er wordt bepaald welke informatie de bezoeker kan vinden en welke functionaliteit wordt aangeboden. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan het publiceren van vacatures (informatie) met de mogelijkheid om via de website te solliciteren (functionaliteit).

Structuur van de website

In deze stap wordt structuur gegeven aan de informatie en functionaliteit die de website gaat bieden zodat het een logisch geheel wordt. Er wordt bepaald welke verschillende type pagina's er zijn. Denk bijvoorbeeld aan de homepage, bedrijfsinformatiepagina, product- / dienstpagina of vacaturepagina.

Grafisch ontwerp

In deze stap wordt het grafisch ontwerp gemaakt. U wordt nauw betrokken bij dit ontwerp. Voor de homepage worden drie concepten gemaakt. In deze concepten worden de doelstelling en uitstraling op verschillende manieren verwerkt. U kunt uit deze drie verschillende concepten kiezen, of ideeën uit de drie concepten combineren. Het gekozen concept wordt dan uitgewerkt voor alle paginatypes. Deze uitwerking wordt aan u voorgelegd en eventuele aanpassingen worden meegenomen in het definitieve ontwerp. Het definitieve ontwerp wordt ter goedkeuring aan u voorgelegd.

3. HTML-templates

Na goedkeuring van het definitieve ontwerp worden de HTML-templates gemaakt voor alle paginatypes. Een HTML-template is een werkzame pagina die u kunt bekijken in een browser. Deze pagina's zijn statisch: u kunt al wel de hele site bekijken, maar de inhoud nog niet beheren. Voor iedere pagina die in de Analyse & Ontwerpfase gedefinieerd is, wordt een HTML-template gemaakt. U kunt de gehele site beoordelen alsof u een bezoeker van uw eigen website bent.

4. Implementatie CMS

Het resultaat van de vorige fase is een statische website die u nog niet kunt beheren. Joomla, het CMS dat Cosmonaut gebruikt, wordt geïntegreerd met de website. Alle functionaliteit die in de Analyse en Ontwerpfase is gedefinieerd, wordt door Smart Boys toegevoegd. De website en het CMS worden voor u toegankelijk gemaakt. U kiest zelf een loginnaam en wachtwoord zodat u zelf uw website kunt beheren.